Mamie Martin Elementary

Skip to main content

Bell Schedules

Student Arrival: 7:20 AM - 8:00 AM

Students arriving after 8:00 AM are considered tardy to school and must be signed in by a parent/guardian in the main office.

Student Dismissal: 2:30 PM - 3:10 PM

Second Grade Daily Schedule ACTIVITY CLASSES: Physical Education, Art, Library, I-Ready Reading Computer Lab, I-Ready Math Computer Lab
Description / Period Start Time End Time Length
Reading/ELA Block 8:05 AM 9:35 AM 90 min
Activity (Red Team) 9:35 AM 10:20 AM 45 min
Activity (Blue Team) 10:25 AM 11:10 AM 45 min
Science/Social Studies/Health/Writing (Red) 10:30 AM 11:00 AM 30 min
Science/Social Studies/Health/Writing (Blue) 9:40 AM 10:10 AM 30 min
Character Education (Blue Team) 11:15 AM 11:30 AM 15 min
Character Education (Red Team) 12:00 PM 12:15 PM 15 min
Lunch (each class has 30 minutes) 11:15 AM 12:10 PM 55 min
Recess 1:15 PM 1:45 PM 30 min
Math 12:15 PM 1:05 PM 50 min
Intervention/Flex/Snack 1:50 PM 2:30 PM 40 min
First Grade Daily Schedule
ACTIVITY CLASSES: Physical Education/Health, Art, Library, I-Ready Reading Computer Lab, I-Ready Math Computer Lab
Description / Period Start Time End Time Length
Reading/ELA Block 8:05 AM 9:35 AM 90 min
Math Block 9:35 AM 10:25 AM 50 min
Lunch (each class has 30 minutes) 10:55 AM 11:45 AM 50 min
Character Ed (Red Team) 10:40 AM 10:55 AM 15 min
Character Ed (Blue Team) 12:00 PM 12:15 PM 15 min
Recess (Red Team) 11:40 AM 12:10 PM 30 min
Recess (Blue Team) 10:30 AM 11:00 AM 30 min
Science/Social Studies/Health 12:15 PM 12:45 PM 30 min
Activity (Red Team) 12:50 PM 1:35 PM 45 min
Activity (Blue Team) 1:40 PM 2:25 PM 45 min
Intervention/Snack/Flex Time (Red Team) 1:45 PM 2:25 PM 40 min
Intervention/Snack/Flex Time (Blue Team) 12:55 PM 1:35 PM 40 min
Dismissal Begins 2:30 PM
Kindergarten Daily Schedule
ACTIVITY CLASSES: Physical Education/Health, Art, Library, I-Ready Reading Computer Lab, I-Ready Math Computer Lab
Description / Period Start Time End Time Length
Literacy Block 8:05 AM 9:35 AM 90 min
Math Block 9:35 AM 10:25 AM 50 min
Lunch (Each class will have 30 minutes) 10:30 AM 11:20 AM 50 min
Activity (Red Team) 11:15 AM 12:00 PM 45 min
Activity (Blue Team) 12:05 PM 12:50 PM 45 min
Recess (Red Team) 12:10 PM 12:40 PM 30 min
Recess (Blue Team) 11:25 AM 11:55 PM 750 min
Science/Social Studies, Health 1:00 PM 1:30 PM 30 min
Intervention/Snack/Flex Time 1:30 PM 2:10 PM 40 min
Character Education 2:10 PM 2:25 PM 15 min
PreSchool Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Student Arrival/Free Choice Centers 7:15 AM 7:55 AM 40 min
Breakfast 8:00 AM 8:30 AM 30 min
Move to Learn 8:30 AM 8:40 AM 10 min
Whole Group Circle Time 8:40 AM 9:00 AM 20 min
Small Group/ Free Choice Centers 9:00 AM 10:10 AM 70 min
Recess (3 year olds) 9:30 AM 10:20 AM 50 min
Instructional Time (4 year olds) 10:10 AM 11:05 AM 55 min
Recess (4 year olds) 11:05 AM 11:45 AM 40 min
Lunch (3 year olds) 10:30 AM 10:50 AM 20 min
Instructional Time (3 year olds) 10:50 AM 12:40 PM 110 min
Lunch (4 year olds) 11:45 AM 12:15 PM 30 min
Small Group/Free Choice Centers (4 year olds) 12:15 PM 12:40 PM 25 min
Queit Time 12:40 PM 1:40 PM 60 min
Speaking Listening Mini Session 1:40 PM 2:00 PM 20 min
Dismissal 2:00 PM 2:15 PM 15 min
K & 1st/2nd grade ppu with siblings 2:15 PM 2:30 PM 15 min